Frakt och leverans


LEVERANS

Till mottagare i Sverige skickar vi varorna med Posten (om inte annat anges). För närvarande kan vi enbart erbjuda leverans inom Sverige i vår online boutique. Vill Du ha smycken skickade till ett annat land, vänligen kontakta vår ateljé Silverknappen info@silverknappen.se så hjälper vi Dig. Leverans sker till den av kunden angivna leveransadressen.

 

Då alla våra smycken är handgjorda i vår ateljé, varierar leveranstiden beroende på smycket. Finns varan i lager skickas den inom 2-3 arbetsdagar. Eftersom vi inte kan garantera lokala leveransförhållanden kan vi inte ange någon garanterad tid för leverans till leveransadressen.

 

Vi försäkrar alla leveranser för förlust och skada medan de befinner sig på väg från oss till mottagarens adress. Försäkringen upphör att gälla så snart leveransen har lösts ut vid den mottagande adressen. Är ditt emballage skadat vid mottagandet ska du som kund notera att du har mottagit ett skadat emballage när du löser ut leveransen. Är ditt emballage skadat ska du skyndsamt och inte senare än 7 dagar efter leveransen kontakta oss samt företaget som emballaget är skickat med. Du måste informera oss om vad som är skadat samt ge oss ärendenumret från leveransföretagets anmälningsformulär. Vi kommer naturligt skicka en ny vara som ersätter den skadade.

 

BEMANNING Frakt och leverans

Du kan beställa produkter i vår online boutique när du vill. Vi handlägger beställningar måndag-fredag 10.00-15.00 centraleuropeisk tid (CET). Beställningar som inkommer utanför dessa tider hanteras efterföljande vardag.