VERKSTAD/SMEDJA

Unika handgjorda smycken

På andra sidan gatan från Silverknappens ateljé ligger vår verkstad där våra erfarna guldsmeder tillverkar alla våra smycken för hand. Förbipasserande kan där stanna till vid skyltfönstret och se dem arbeta med de senaste designerna. Ett mycket uppskattat inslag!

Vi arbetar enbart med ädla metaller och arbetar i silver (925), guld & vitt guld (18K). De briljanter (diamanter) vi använder oss av är uteslutande av kvaliteten TWVVS. En diamants kvalitet görs med utgångspunkt från de fyra C:na – Clarity, Color, Cut, Carat. 

Clarity – Renhet – Här bedöms hur fri från inneslutningar och yttre märken diamanten är.

Color – Färg – Vanligtast är att diamanter har en gul eller gråaktig ton. Högre kvaliteter är färglösa och kallas vita.

Cut – Slipning – Hur en diamant slipas påverkar det ljusspel som uppkommer till följd av inre reflektion i diamanten. I en idealt slipad diamant reflekteras allt infallande ljus tillbaka. Vi arbetar vanligtvis med briljantslipade diamanter.

Carat – Vikt – Caratvikten är en viktenhet där 1 carat =0,2 gr och delas i 100 hundradelar, t ex 10 hundradelar = 0,10 ct.
Kom gärna in i vår ateljé så berättar vår kunniga personal mer.

Specialdesignade vigsel och förlovningsringar

I våra ateljéer Silverknappen visar vi ett stort urval av vigsel – och förlovningsringar, men om Du som kund önskar en ring unik just för Dig hjälper vi självklart Dig med det!
En stor del i vårt arbeta består i att vi, tillsammans med Dig, designar en vigsel/förlovningsring helt efter dina önskemål. På så vis får varje kund en ring, unik just för sig. Vi anser att kunden själv måste ha den friheten att själv bestämma hur dennes ring skall se ut gällande form, material, antal briljanter osv. Välkommen in att boka en tid för en gratis konsultation.

Förutom nyproduktion arbetar vi mycket med, och har lång erfarenhet av, omarbetningar av gamla smycken. En gammal vigselring kan exempelvis omarbetas till en Tornadoring, och då även behålla den gamla graveringen i ringen. Har Du andra idéer, eller vill få tips och råd, är Du välkommen att ringa/maila oss och boka tid för en konsultation. Vi hjälper Dig gärna att specialdesigna nya smycken efter just Dina önskemål!

Självfallet utför våra skickliga guldsmeder även reparationer av smycken.
Våra kunder kan också lämna in sina smycken till verkstaden för putsning, efter detta ser smyckena ut som nya!