Vi köper ert Guld!

Vi köper ert guld genom att du kommer in till någon av våra butiker. På plats väger vi och tar in ditt guld för att kontrollera vilken renhet guldet/karathalt är. Där efter får du ett pris på vad ditt guld är värt.

Du får även ungefär 20% mer för ditt guld om du vill byte det mot några av våra smycken.

Kontakta gärna oss om du har fler frågor!

kontakta oss

Olika karathalter på guld

Guld kan ha olika karathalter beroende på dess renhet och sammansättning. Karat (inte att förväxla med "carat" som används för att mäta ädelstenars vikt) är en enhet för att ange guldets renhet. Här är några vanliga karathalter för guld:

  1. 24 karat: Rent guld är 24 karat. Det betyder att det är 99,9% rent guld. 24 karat guld är mjukt och böjligt, vilket gör det mindre lämpligt för smyckestillverkning eftersom det är mer benäget att repas eller deformeras.
  2. 18 karat: Detta guld innehåller 75% rent guld och 25% andra metaller (ofta legeringar som silver, koppar eller palladium). Det är vanligt för smycken då det är starkare och mer slitstarkt än 24 karat guld samtidigt som det fortfarande har en hög guldhalt.
  3. 14 karat: Detta guld innehåller 58,3% rent guld och 41,7% andra metaller. Även detta är vanligt för smyckestillverkning och är populärt i USA.
  4. 10 karat: Detta guld innehåller 41,7% rent guld och 58,3% andra metaller. Det är den lägsta karathalten som kan säljas som guld i många länder.

Det är viktigt att notera att lägre karathalter innebär att guldet är mindre rent och innehåller en högre andel av andra metaller, vilket kan påverka dess utseende och egenskaper.